Sinistra doamnă: văduva dictatorului albanez Enver Hoxha Fahri Balliu

ISBN:

Published: 2009

Paperback

240 pages


Description

Sinistra doamnă: văduva dictatorului albanez Enver Hoxha  by  Fahri  Balliu

Sinistra doamnă: văduva dictatorului albanez Enver Hoxha by Fahri Balliu
2009 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 240 pages | ISBN: | 4.40 Mb

„În întunecata galerie a soţiilor de tirani, Peninsula noastră Balcanică are două modele: Elena Ceauşescu, în România, şi Nexhmije Hoxha, în Albania. Prima a devenit un model de ignoranţă şi îngustime la minte, obsedată de ideea de a primi titluriMore„În întunecata galerie a soţiilor de tirani, Peninsula noastră Balcanică are două modele: Elena Ceauşescu, în România, şi Nexhmije Hoxha, în Albania. Prima a devenit un model de ignoranţă şi îngustime la minte, obsedată de ideea de a primi titluri ştiinţifice – iar cu cât avea mai multe, cu atât se acoperea mai tare de ridicol.

Cea de a doua s-a remarcat printr-o înclinaţie spre trivialitate şi printr-o cruzime fără egal, ceea ce i-a făcut pe albanezi să o poreclească «Pantera neagră».“ (Ismail KADARE)„Atmosfera de la curtea «sultanului» Enver Hoxha a fost impregnată de minciună, delir encomiastic, sadism şi vendete tribale. Membră a CC, controlând accesul la dictator, influenţându-i deciziile, Nexhmije a fost principala sa complice.

Ceea ce nu se spunea în plenare ori în şedinţele de Birou Politic se şoptea seara acasă, la masă ori în timpul plimbărilor prin parcul rezidenţial păzit de Sigurimi. Prezenta monografie reprezintă o investigaţie deopotrivă captivantă şi terifiantă a unui univers politic lugubru, bântuit de uri, vendete şi invidii viscerale. Nu e lumea intrigilor florentine, ci aceea a patimilor de clan deghizate în verbiaj dialectic.“ (Vladimir TISMĂNEANU)Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Sinistra doamnă: văduva dictatorului albanez Enver Hoxha":


profoundhistory.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us